donderdag 9 juni 2011

Een héél interessante column van Rob Baan

Een opmerkelijke column van Rob Baan op www.agf.nl waarin hij kijkt naar de komkommers, taugéscheutjes enz. van de afgelopen weken. Daarbij haalt hij Doctor Remco Clavan naar boven, de Oost-Europa deskundige die bij Van Kooten en De Bie elke keer kwam vertellen wat hij niet wist. Rond een bacterieaffaire wemelt het van die doctors, allemaal hebben ze het hoogste woord. Ook Rob had ermee te maken want hij produceert groenten, scheutjes nog wel. Dat maakte hem meteen verdacht. Gelukkig, maar dat was niet anders dan verwacht, bleek zijn bedrijf na officiële onderzoeken zo blank als een babybilletje.
Voedseldeskundigen, aldus Rob, worden alleen gelukkig van een potje voedsel. Maar als zij gelijk hadden, waren wij ongetwijfeld geboren met een standaard allesopener. Of met een speciale extra gleuf om er de vitaminepillen in te duwen. De wetenschappers achter de allesopeners zijn vaak toxicologen. Die kijken waar je dood aan gaat. Groenten- en fruitmensen maken dingen waar je gezond van wordt, dat is het tegenovergestelde.
Nog even haalt hij de coli-bacterie aan. Dat is een nuttig en levensnoodzakelijk schepsel dat uw darmen bewoont en meerwerkt aan de voedselvertering. Nu is er dan één van de zeven miljard die gevaarlijk blijkt. Wat willen de doctors Clavans daarom het liefst doen? Alle zeven miljard uitschakelen. Er zijn zeven miljard mensen en één van hen was Bin Laden. Met die redenatie zou je de hele wereldbevolking moeten afmaken, louter omdat er één Bin Laden rondloopt? Nee, je gaat naar die boef op zoek. Met gezichtherkenningscamera's, met controleposten en met de CIA. Als we hem dan zien dan grijpen we hem. Nu komt er ineens een E.Coli 104, een nieuwe terrorist. Die kenden we nog niet dus werd er nog niet op gecontroleerd. Sinds vorig weekend wel en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. De conclusie van Rob: investeer in aandelen van voedsellabs want die hebben het vak van de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten