Motor achter de Texelse whisky is Joscha Schoots die ook een kleine bierbrouwerij beheert. Hij begon ruim drie jaar geleden met whiskystoken in een omgebouwde boiler en voorziet zijn brouwsel van snippers van diverse houtsoorten. Wij proefden zes exemplaren, van heel jong tot 3,5 jaar. Conclusie is dat het wat belooft! De oudste zou ik bij een blinde proeverij makkelijk verwarren met een McAllen. Joscha wil de zaken nu groter aanpakken. Hij investeert in nieuwe gereedschappen en wil de houtsnippers vervangen door echte vaten. Zo kunnen de Texelse heide en zeelucht inspelen op de brouwsels. Echter, Joscha is niet kapitaalkrachtig en dat is de reden waarom hij iets heeft bedacht: fundraising. Je kan een aandeel kopen van € 100 en dat geeft recht op 1,5 liter whisky over 3,5 jaar en vervolgens 1,5 liter na vijf jaar. Zowel mijn zoon Etienne als ik doen aan dit initiatief mee. In totaal 3 liter unieke whisky voor honderd piek, het is een buitenkansje. Ook voor u!
Wilt u meedoen? Graag. Stuur een mailtje naar info@landgoeddebontebelevenis.nl en u ontvangt een inschrijvingsformulier. In de toekomst mag de Texelse whisky in geen enkel restaurant ontbreken. Restaurateurs streven immers allemaal naar mooie producten "van bij ons".
We hebben dit weekend dus weer heel wat whiskies geproefd. In 't Kompas worden die altijd begeleid door de pootjes van Els. Ofwel de gestoofde pootjes van het originele Texels lam. Was het maar alvast volgend jaar...
De pootjes van Els
Geen opmerkingen:
Een reactie posten