vrijdag 26 april 2013

Mijn nieuwe blog

Gisteren ben ik met een nieuwe blog gestart. De Europese maat is voor mij helemaal vol. Lees vandaag bijvoorbeeld hoe Europa de kleinschalige teelt van mooie oude groentenrassen gaat verbieden. Straks mag er alleen nog "ambtshalve goedgekeurd zaaigoed" worden verkocht. De lobby van enkele multinationals kan nu zegevieren. Maar gaan wij allemaal braaf accoord met dit soort onzin die ons vak bedreigt? Of gaan we er samen iets aan doen?

http://tegeneuropa.blogspot.com

3 opmerkingen:

  1. Lekker handig voor al die restaurants die hun eigen groente en bloemen en kruiden telen. Ze lijken wel niet wijs daar in Europa. Kunnen ze zich niet eens bezighouden met dat geldverslindende ambtelijke apparaat in Brussel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk van Saisonnier om daar tegenin te gaan, daar waar ze zelf de grote lobby van Unilever, lees Knorr, toegestaan hebben om in hun mooie culinaire opzet deze parasieten toe te laten. Voor wat mij betreft enkel voor het geld.
      Hoe kan je chefs toelaten om hier mee te werken? Iedereen kan lezen wat de ingrediënten zijn. Een echte chef of Ami-chef wordt hier niet vrolijk van.

      Verwijderen
  2. Dat Knorr, beste anonymus, een plaats in Saisonnier heeft gekregen, komt omdat haar professionele lijn tegenwoordig volkomen vrij van e-nummers is. De gemiddelde chef werkt minder "clean". Het is niet omdat iemand groot is, hij verkeerde producten maakt.

    BeantwoordenVerwijderen