Inmiddels werkten we er met ons volledige Saisonnier-team anderhalf jaar aan. Er moest veel research worden gedaan, maar vooral vlogen onze redacteuren en fotografen de wereld rond om de kalfsgerechten van 40 topchefs in beeld te brengen. En ook gingen we bijvoorbeeld bij Floris van Bommel op bezoek om te zien wat hij met kalfsleer doet en bezochten we diverse kalverhouderijen, van hypermodern via de veau sous la mère in de diepe Franse binnenlanden totaan de authentieke "palais royal", een kalf dat in Normandië met eieren wordt opgevoed. We gingen op zoek naar de authentieke triperies van Lyon en Parijs en legden de échte klassieke bereidingen vast in Wenen, Milaan en de Elzas. Verder brachten we alle mogelijke achtergronden van het kalf in beeld. Het resultaat is een uiterst zwaar boek van maar liefst 320 pagina's in groot formaat, een écht document en naslagwerk. Het boek KALF is nu in druk, we zullen het aan u presenteren tijdens Folie Culinaire in Maastricht. Daar zullen diverse aanwezige wereldchefs hun pagina's voor u kunnen signeren!
Zie hier welke chefs er aan het boek meewerkten, elk met drie recepten met schitterende fotografie.
Liernu, L'Air du Temps, Sang Hoon Degeimbre
Arbre, L'Eau Vive, Pierre Résimont
Brugge, De Karmeliet, Geert Van Hecke
Wolfsburg, Aqua, Sven Elverfeld
Osnabrück, La Vie, Thomas Bühner
Schauenstein, Schloss Schauenstein, Andres Caminada
Parijs, Astrance, Pascal Barbot
Parijs, Thoumieux, Jean-François Piège
Parijs, Michel Rostang
Parijs, Agapé Substance, David Toutain
Parijs, Le Chamarré, Antoine Heerah
Parijs, Le Mansouria, Fatéma Hal
Parijs, Passage 53, Shimichi Sato
Parijs, Stéphane Reynaud
Parijs, Claude Colliot
Maastricht, Château Neercanne, Hans Snijders
Slijkplaat, De Kromme Watergang, Edwin Vinke
Rotterdam, FG Restaurant, François Geurds
Kruiningen, Inter Scaldes, Jannis Brevet
Monaco, Beefbar, Thierry Paludetto
Wenen, Plachutta, Mario Plachutta
Wenen, Figlmüller, Thomas Figlmüller
Wenen, Le Loft, Raphael Dworak
Rome, Altra Isola, Gianni Borelli
Lapoutroie, Du Faudé, Thierry Baldinger
Londen, Bubbledogs&, James Knappett
Londen, St. John's, Fergus Henderson
Lyon, Daniel & Denise, Joseph Viola
Vienne, La Pyramide, Christophe Née
San Sebastián, Restaurante Arzak, Juan Mari & Elena Arzak
Girona, El Celler de Can Roca, Joan Roca
Lasarte-Oria, Martín Berasategui
San Sebastián, Akelare, Pedro Subijana
Esch-sur-Alzette, Renato Favaro
Luxemburg, Ilario Mosconi
Milaan, Bulgari, Anderea Ferrero
Milaan, Carlo Cracco
Alba, Piazza Duomo, Enrico Crippa
Tokyo, Kagurazaka, Hideki Ishikawa
Tokyo, Sazanka-so, Nobutoshi Kiura
Geen opmerkingen:
Een reactie posten