maandag 15 augustus 2011

Mérite Agricole voor onze Carine


Volgende week woensdag zal het groot feest zijn bij ons in Schilde. Joost en Wouter hebben hun geboekte reis naar Helsinki moeten afzeggen en Philippe moet zijn reportages in Parijs onderbreken, schadepost 1200 euro. Jammer, maar er zit niets anders op, we hebben wat anders te doen en zijn al koortsachtig met de voorbereidingen bezig.
Het gebeurt niet vaak dat een Vlaamse vrouw de Mérite Agricole ontvangt, het is de hoogste Franse onderscheiding op landbouwgebied. Het heeft de Franse minister van landbouw behaagd om onze Carine in de Orde te benoemen vanwege haar inzet voor de naam van Frankrijk in het buitenland, nu al vijftien jaar lang. De versierselen zullen worden uitgereikt door monsieur Hirondel, landbouwattaché van de Franse ambassadeur in Brussel. We verwachten zo'n 200 genodigden, reden waarom ons terrein zal worden voorzien van een grote partytent. Joost is bezig met de hapjes, we hebben gekozen voor Franse terroirbereidingen. En om mij een plezier te doen, zal de ijsmachine draaien voor een verse dame blanche...

1 opmerking:

  1. Een terechte omderscheiding! Van harte proficiat. Mooi weer (in verband met de partytent)toegewenst en geniet van deze dag.

    BeantwoordenVerwijderen