Ik wil iets aan de discussie toevoegen en wil het onderwerp veel breder trekken naar misleiding in het algemeen. Als voorbeeld geef ik koninginnensoep. Wat zit er in koninginnensoep? Dat kan van alles zijn, maar geen koninginnen. Het zou immers niet smaken en nog veel te duur zijn ook.
Iedereen zal roepen,
Dàt zijn pas echte soepen!
Negerzoenen, jodenkoeken, driekoningentaart, knakworst, Pleegzuster Bloedwijn, palingworst, tenenkaas, geteelde wilde rijst, Deense camembert, ach dat is allemaal kinderspel vergeleken bij de truffels van de chocoladeboer. Pure misleiding. Er blijkt, zo is onderzocht, alleen ganache in te zitten. Eigenlijk is de hele verloedering ooit begonnen door de industrie. Die brainwashte ons zodanig dat de mensen margarine boter gingen noemen. De boeren konden niet anders dan hun boter voortaan "echte boter" gaan noemen, waarna de industrie zich over echte boter ging ontfermen. Waarna de boeren gingen spreken van "echte boerenboter". Waar zal deze vette klucht ooit eindigen? Niet alleen de industrie bezondigt zich, ook de gastronomie. Bij vele honderden restaurants staan handgedoken coquilles en lijngevangen zeebaars op de kaart. Hoe groot zou de dagelijkse landelijke aanvoer zijn? Het moet in de zee krioelen van de duikers en de hengelaars, zodanig dat er geen plaats voor vissen en schelpdieren meer is. Dit terwijl op de keukenplank een flesje truffelolie prijkt. Over vette klucht gesproken...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten