Aan het begin van de jaren negentig was de Nederlandse Euro-Toques een club van uitsluitend topkoks, dit onder aanvoering van Cas Spijkers. Er werden spraakmakende initiatieven ontwikkeld met één der absolute hoogtepunten "Koken op de Hei". Op het militaire oefenterrein op de Oirschotse heide verscheen een enorm tentenkamp met grote batterijen groene veldkeukens. Hier werd door de Euro-Toques chefs een menu gekookt waarvoor iedereen zich kon inschrijven. Dat resulteerde in duizenden couverts, alles zeer luxe in legertenten opgediend. De opbrengst ging naar het redden van de witte neushoorn. Ikzelf was destijds "adviseur" van Euro-Toques en speelde binnen het evenement een organisatorische rol. Zelfs kreeg ik in de kazerne een eigen slaapkamer in het officiershotel, zodanig veel werk was er gemoeid. Ik zal niet de enige zijn die met heimwee terugdenkt aan de tijd die gekenmerkt werd door hechte vriendschappen tussen chefs.
Generaal Cas
De chefs van dienst vlnr John Fagel, Johan van Groeninge, Cas Spijkers en Otto Nijenhuis. En ik daar met snor tussen, voor de gelegenheid had ik een groen pak aangeschaft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten