zaterdag 18 februari 2012

Welkom vier nieuwe Amis

Vorige week verwelkomden we maar liefst vier nieuwe Amis Saisonnier, drie in Frankrijk en één in België. Het zijn:
Philippe Belissent, Cobéa, Parijs
Benjamin Bajeux, Colycée, Lambersart (omg. Lille)
Frédéric Lehuédé, Carpe Diem, La Baule (Bretagne)
Remy Doucet, Delys, Saint-Georges (omg. Luik)

Met name de Franstalige afdeling van de club groeit sterk, nog drie andere kandidaten passeren momenteel de procedure. Het Nederlandse taalgebied blijft momenteel wat achter. Waarin zit het verschil? Franstalige chefs onderhouden innige vriendschapsbanden en stimuleren elkaar om lid te worden. In Vlaanderen en Nederland is dat wat minder, daar is bijna iedereen vriend van elkaar maar veel oppervlakkiger.

Tijdens gesprekken merk ik wel dat onze procedure niet voor iedereen duidelijk is. In tegenstelling tot andere clubs nodigen wij niemand uit om lid te worden, je moet zelf het initiatief nemen. Als je interesse toont, sturen we je documentatie op. Wil je je daarna kandidaat stellen dan komt de procedure op gang. Eerst wordt je bezocht door de Saisonnier-redactie. Die brengt verslag uit aan de Adviesraad. Je kandidatuur moet ondersteund worden door een Ami Saisonnier. Zijn de redaktie en de Adviesraad positief en heb je een peter, dan wordt de kandidatuur aan elke Ami van het betreffende land voorgelegd. Alle Amis hebben een veto-recht, vriendschappen kan je nu eenmaal niet opdringen. Is eenmaal aan alle voorwaarden voldaan dan staat het lidmaatschap open. Je begrijpt dat de procedure best wel even kan duren.



De titel Ami Saisonnier is niet voor iedereen weggelegd. De grootsten der aarde, zoals Michel Guérard (zie foto), Alain Senderens en Pascal Barbot zijn lid. Maar het is een misverstand dat je één of meerdere sterren moet hebben. Bij ons gaat het niet om sterren maar om talent. Hoewel Les Amis Saisonnier een enorme hoeveelheid sterren telt, hadden de meeste chefs er bij hun aantreden nog geen. Die komen later wel, talent verloochent zich niet. En dank zij de internationale vriendchappen die je als Ami opdoet, krijg je een voorsprong in het ontwikkelen van je talent...
Ben je geïnteresseerd? Stuur me dan gewoon een mailtje: norbert@saisonnier.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten