woensdag 22 december 2010

De bestelling van Henri V


Dat ik ooit begon met het op de markt brengen van eigen Saisonnier keukenmaterialen, was aanvankelijk niet bedoeld om een nieuwe economische activiteit te starten. Het was eerder een soort van strategische beslissing. Wanneer in heel veel keukens, zo redeneerde ik, materialen lagen met het logo van Saisonnier, dan zou ik dat kunnen beschouwen als een soort van permanente reclame-actie. Die strategie bleek te werken. In hoeveel keukens hangt na tien jaar nog steeds een Saisonnier klok aan de muur! Onze eigen collectie aan materialen bleek dermate sterk dat deze tegenwoodig is uitgegroeid tot een aparte tak: Culiboutiques. Een van de absolute toppers is altijd de tournetout geweest, onze kokspincet van 30 centimeter. Er is bijna geen chef te vinden die het niet als PSU (persoonlijke standaarduitrusting) bij zich draagt. Recentelijk werd aan het assortiment een nieuwe kokspincet toegevoegd: de Queezer.
Af en toe gaat mijn hartje sneller kloppen. Zoals gisteren. We kegen een bestelling binnen van het beroemde Parijse Henri V. De chef heeft besloten dat iedereen in de keuken voortaan met een Tournetout plus een Queezer moet werken, hij bestelde van elk 80 stuks. Dat is iets om over na te denken: iedereen uw de keuken verplicht werken met een kokspincet. Afgelopen met dat onhygiënische gevinger en gefrunnik....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten