vrijdag 24 september 2010

Koffie is koffie



Koffie wordt vaak in een smerige machine gezet, lees ik op http://www.missethoreca.nl/


Gevolg is uiteraard dat van kwaliteit geen sprake kan zijn. Je gaat ook niet toppie koken als je pannen zijn aangekoekt en nooit de wasmachine zien. Hoewel koffie een mooie omzetbrenger is, wordt aan het zetten meestal weinig aandacht besteed. Dat wordt aan een leerling overgelaten. Je kunt dan maar beter een hufterproof volautomaat hebben. Maar ook die moet worden onderhouden. Aan de buitenkant blinken ze meestal als een spiegel, maar binnenin?


Ik wijs de beschuldigende vinger mede naar de koffiesector, want die is verkeerd bezig. Een koffieboer met hart en passie voor zijn vak, zal er alles aan doen om de juiste voorwaarden te scheppen. Paul Verbunt is er zo eentje. Misschien kan hij daar zijn column in Saisonnier aan wijden.


In de koffiesector zie ik vooral verkopers die alleen omzet willen maken. Ze geven je een gratis machine als je eventjes het contract tekent waarmee je drie jaar aan ze vast zit. Als je eenmaal verplicht koffie af moet nemen, wie maalt er dan nog over kwaliteit? Die is dan niet zo belangrijk meer. Laat staan ook de prijs die je ervoor betaalt, daar koop je twee machines voor, ze zijn niet achterlijk.Voor sommige leveranciers is koffie geen koffie maar gewoon handel. Die horen niet in de gastronomie huis, koffie moet om koffie gaan.

2 opmerkingen:

  1. Vandaar dat de firma Peeze al sinds jaar en dag een fantastische firma blijkt ! Prima koffie en dito aftersales cq aftercare !

    BeantwoordenVerwijderen