zondag 12 september 2010

Saisonnier Herfst 2010 vooruitblik

De nieuwste uitgave van Culinaire Saisonnier is gedrukt en wordt momenteel ingebonden. Met dat laatste is altijd enige tijd gemoeid, u weet dat het magazine met linnen gebonden wordt zoals een boek. Deels is dat nog steeds handwerk, gelukkig niet door onszelf.
Qua producten buigen we ons over de gedroogde peulvruchten en gingen daarvoor van West-Friesland via Noordoost Groningen naar Soissons. Wat ons verraste is dat het wel degelijk om echte seizoensproducten gaat, ook al zijn ze gedroogd. Ook de Limburgse grotchampignons komen uitvoerig aan bod, we leren alles over de teelt en achtergronden. In Baskenland zijn we op bezoek bij herders die nog zelf hun kaas Idiazabal maken. Vloeibare producten zien we terug in "Alles over Cognac" en het wijngebied van Tursan.
Uiteraard hebben we weer de nodige restaurants bezocht, te beginnen met San Sebastian waar we een diepgaand dubbelportret maakten van vader en dochter Arzak. Verder La Mare des Oiseaux (Bretagne), Kruiden & Jasmijn (Woudrichem), Het Reigershof (Berendrecht), Le Camélia (Parijs), De Lindehof (Nuenen), Au Coin des Bons Enfants (Maastricht), Caro's (Sint Niklaas), La Merveilleuse (Dinant), Fred (Rotterdam) en Lotus Root (Eke-Nazareth).
Vanzelfsprekend zal professor Hervé This met zijn spectaculaire inzichten niet ontbreken. Ditmaal gaat hij een demi-glace van groenten maken. Zeer boeiend.
Voorts testen we een nieuwe keukenmachine die zich met inductie nauwkeurig verwarmen kan: de Kenwood Cooking Chef. Een krachtpatser met rollende spierballen en een alleskunner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten