donderdag 30 september 2010

Zielepieten

In ons moderne georganiseerde wereldje hoeft niet veel te gebeuren of we zijn uit het lood geslagen. Ook in restaurants, ik maak dat wel eens mee. De stroom of het gas valt uit, het koffieapparaat begeeft de geest, een leerling blijft ziek thuis of een soufflé stort in. We zijn dan volledig ontmand. Het is zoals met het rekenmachientje. Sinds de komst van dat kleine ding kunnen we niet meer hoofdrekenen. Het ding heeft ons lui gemaakt, zoals alles ons lui maakt. We vinden het volkomen logisch dat onze drollen automatisch en zonder verder nadenken worden afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie en dat de omgevingswarmte zich aanpast aan de thermostaat. Eigenlijk zijn we daarmee grote zielepieten geworden. In landen die nog niet zo verwesterd zijn, kennen de mensen geen tegenslagen. Altijd vinden ze wel een oplossing om problemen de baas te kunnen, iets dat wij zijn verleerd. Laat ik u enkele fotovoorbeelden geven, die onderstrepen voldoende wat ik hier beweer.
In Siberië kan het 's winters danig koud zijn. Hoe ga je dat probleem te lijf? Met een briljante oplossing.

Stel, de boiler valt uit, er is geen warm water meer. In plaats van te panikeren kunt u in dezelfde tijd iets creatiefs bedenken.
Niet heel de wereld beschikt over blue tooth, maar toch wil iedereen graag handsfree bellen. Je hebt dan meteen oorverwarmers.

En heb je toevallig geen beha bij de hand, een rol ducktape heeft iedereen wel.

Je gps kapot? Geen nood, ergens op zolder ligt nog wel een ouderwetse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten