woensdag 20 augustus 2014

Update

De voorbereidingen van Folie Culinaire vorderen gestaag. We hebben nog een week of zes, alles komt goed.
Vorig jaar was ons keukenprogramma razend interessant en wervelend, het zal ditmaal niet anders zijn. Hierbij een update van ons demo programma:


Even Ramsvik, hét culinaire boegbeeld van Noorwegen, komt naar Maastricht om te tonen wat hij met Nordic Cuisine bedoelt.

Veel spektakel uit België, keurig verdeeld over Wallonië en Vlaanderen.
De Waalse sterrenchefs van de nieuwe generatie hebben zich onder leiding van Sang-Hoon Degeimbre gegroepeerd en heten Génération W. Zij komen naar Maastricht om te bewijzen dat hun regio in de Europese top meedraait. Diverse Vlaamse sterrenchefs groepeerden zich als North Sea Chefs, hun aandacht gaat naar de vissen uit de eigen Noordzee. Ook zij komen naar Folie Culinaire.
Ook spektakel uit Italië, vooral truffelspektakel. Een Italiaanse Meester ijsbereider komt over en gaat aan de slag met de geweckte Périgord truffels die wij ter beschikking stellen. Ook komt een onvervalste mama om haar eigen pasta's te maken, voorzien van de nieuwe oogst witte truffels!

Onze meest voorname gast is toch wel Michel del Burgo. Met zijn acht michelinsterren weet hij uiteraard wat koken is. Van ons heeft hij een zeer bijzondere opdracht gekregen. Achtereenvolgens gaat hij kut met peren, lulkoek en klotezooi bereiden.

Nieuw aan de beurs ronom de keuken is dat er een echte boerenmarkt komt met zeer kleine producentjes.

Ben er dus bij van 6 tm 8 oktober! Inschrijven kan op www.folieculinaire.com
Tegelijkertijd vindt in het MECC de jubileumeditie van de horecavakbeurs BBB plaats. Er zijn dus meerdere redenen om naar Maastricht af te reizen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten