vrijdag 6 januari 2017

Vegetarisch vlees

In Duitsland, en in het kielzog ook in Nederland, is discussie ontstaan over de namen die aan vegetarische vleesvervangers worden gegeven. Wil je iets schnitzel of hamburger noemen, doe er dan vooral vlees in en geen smaakstoffen en hulpmiddelen die aan vlees doen denken. Ik ben het daar helemaal mee eens. Verbieden die praktijken! Ook dient het begrip "vegetarische slager" verboden te worden. Want een slager slaagt. Wat slaagt die vent? Helemaal niks. Een vegetarische slager is een nepfiguur. Niets anders dan een travestiet, met vegerarische worsten en siliconen borsten tegelijk.

Ik wil iets aan de discussie toevoegen en wil het onderwerp veel breder trekken naar misleiding in het algemeen. Als voorbeeld geef ik koninginnensoep. Wat zit er in koninginnensoep? Dat kan van alles zijn, maar geen koninginnen. Het zou immers niet smaken en nog veel te duur zijn ook.

Iedereen zal roepen,
Dàt zijn pas echte soepen!

Negerzoenen, jodenkoeken, driekoningentaart, knakworst, Pleegzuster Bloedwijn, palingworst, tenenkaas, geteelde wilde rijst, Deense camembert, ach dat is allemaal kinderspel vergeleken bij de truffels van de chocoladeboer. Pure misleiding. Er blijkt, zo is onderzocht, alleen ganache in te zitten. Eigenlijk is de hele verloedering ooit begonnen door de industrie. Die brainwashte ons zodanig dat de mensen margarine boter gingen noemen. De boeren konden niet anders dan hun boter voortaan "echte boter" gaan noemen, waarna de industrie zich over echte boter ging ontfermen. Waarna de boeren gingen spreken van "echte boerenboter". Waar zal deze vette klucht ooit eindigen? Niet alleen de industrie bezondigt zich, ook de gastronomie. Bij vele honderden restaurants staan handgedoken coquilles en lijngevangen zeebaars op de kaart. Hoe groot zou de dagelijkse landelijke aanvoer zijn? Het moet in de zee krioelen van de duikers en de hengelaars, zodanig dat er geen plaats voor vissen en schelpdieren meer is. Dit terwijl op de keukenplank een flesje truffelolie prijkt. Over vette klucht gesproken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten