maandag 3 februari 2014

Spannende week

Het wordt een spannende week voor ons. En dan bedoel ik niet alleen de gigantische hoeveelheid redactiewerk en administratie. Ook niet de diverse bezoeken die staan gepland. En ook niet de brainstormsessie die we morgen in onze keuken maken (vandaag mise en place) rond een nieuwe productenlijn van Bresc. Nee, we gaan deze week beslissen of we de redactie gaan verhuizen naar een pand dat we op het oog hebben. Over twee, drie of vier jaar zullen Carine en ik geen villa meer nodig hebben, want als we meer in Frankrijk gaan wonen, is een studiootje in het noorden voldoende. Maar ja, de redactiegebouwen staan op hetzelfde perceel als het huis, dus besloten we om "Schilde" te koop te zetten. We kunnen dan rustig de tijd nemen voor de verkoop.
Nu hadden we bepaald geen haast, zodra een koper zich aandient, is er nog voldoende tijd om te verhuizen. Maar wat als zich plotseling een mooie mogelijkheid aandient? We hebben een optie genomen op een leegstaand rijksgebouw in de omgeving. Het is een groot vrijstaand kantoorpand, pal aan de provinciale weg, met meer dan voldoende ruimte voor redactie, administratie, bibliotheek, bruin cafĂ©, magazijn, demokeuken en publieksruimte. Daar moeten dan aanzienlijke investeringen gebeuren, want het is een stoffige zooi. Gaan we het doen? Het risico van langdurig 2 panden te hebben, is natuurlijk aanwezig. Maar aan de andere kant beseffen we dat unieke mogelijkheden zich niet vaak voordoen. Welke keuze gaan we maken? Blijven we voorlopig zitten waar we zitten of gaan we voor de andere huisvesting? Deze week moet de definitieve beslissing vallen, het wordt dus inderdaad een spannende week.
A propos, zoekt u toevallig een villa in de bossen van Schilde, gekoppeld aan veel bedrijfsruimte? Kijk dan even naar:  http://www.immopoint.be/vastgoed/4592/woning-woning-schilde?Status=te+koop&Zip%5B0%5D=156-2970&Price=0%3B3500000&OrderDir=a&OrderField=price&view=list&Submit=&page=12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten