Er is in het Franse Zuidwesten nogal wat deining ontstaan. Het draait rond de foodvakbeurs Anuga in Keulen. De directie van deze beurs heeft besloten om foie gras op de beursvloer te weren, het presenteren van deze uiltieme lekkernij is verfboden verklaard. Wat is dat voor een Duitse onzin?
Stel je voor dat allerlei beursorganisatoren voortaan regeltjes maken die bij hun persoonlijke visie passen. Wellicht krijgen we dan een alcoholvrije Horecava. Horeca Expo Gent zal uitsluitend cafeïnevrije koffie toelaten. Op de BBB zult u voortaan geen vis meer aantreffen, op de EFFF zal olijfolie voortaan verboden zijn. Alles in het teken van een toevallige persoonlijke voorkeur van iemand die toevallig een beurs organiseert. Wat Anuga besloten heeft, tart alle verbeelding. We mogen aannemen dat een vakpubliek zelf zijn keuzes wel maakt, daar hebben we geen Duitse rechters voor nodig.
De president van de Conseil Général d'Aquitaine, Alain Rousset, ziet het als discriminatie. Het vegetatische noorden contra het vleesminnende zuiden. Hij heeft een brief geschreven naar Anuga-organisator Peter Grothus met het verzoek om zijn standpunt te herzien. Mocht het foie gras verbod blijven, dan sluit Rousset niet uit dat hij zal oproepen tot een boycot. Ik ben het volledig met hem eens, sterker nog, ik wil nú al een oproep doen om Anuga te boycotten. Het zou mooi zijn als de beursomzet door een boycot drastisch zou dalen. Zodra de Duitsers het in hun portemonaie voelen, halen ze wel bakzeil. Nee, op flauwekul zitten we niet te wachten. Vandaag is de foie gras sector aan de beurt, welke sector zal de volgende zijn?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten