donderdag 6 december 2012

Village Gastronomique

De Village Saisonnier kende u uiteraard al. Deze ontstond uit onvrede over de huidige horecabeurzen. Die bieden volgens mij geen aanleiding aan specifieke doelgroepen om ervoor in de auto te stappen. Honderden standhouders zitten als een spin in hun web te wachten tot er een vliegje voorbij komt, er is weinig nieuws onder de zon en ook aan voldoende animatie en gastvrijheid ontbreekt het. De Village bestaat uit een gastvrijheidsplein met gratis drankjes en proeverijtjes, een grote demokeuken waar doorlopend iets te doen is, op de achtergrond klinkt live muziek. Rondom het plein zijn de stands opgesteld van hoogwaardige leveranciers. Met hun producten wordt in de demokeuken gewerkt.

Het beursconcept Village Saisonnier krijgt nu een gevoelige uitbreiding. Wij zijn een intensieve samenwerking aangegaan met Koksgilde Nederland en Gastvrijheidsgilde (met hun duizenden leden) en gaan het concept samen verder zetten. Het ligt in de bedoeling om de Village uit te breiden naar circa 5 lokaties verspreid over het land. Voor 2013 zijn al drie Villages gepland. Met de nieuwe samenwerking komt er ook een demostand voor gastvrijheidstechnieken. Er zijn in 2013 dus enkele mooie feestjes in aantocht.

Village Gastronomique tijdens HorecaEvent in Assen
Data: maandag 4 t/m woensdag 6 februari 2013.

Deze Village is fysiek gekoppeld aan de oudste en bekendste vakwedstrijden van Nederland, onder andere om de Wynand Vogel Bokaal. Op maandagavond organiseren wij voor de standhouders een buffet, waardoor de onderlinge vriendschappen worden verstevigd. De hotelaccomodatie is in Drenthe relatief goedkoop, wij zorgen voor een package deal waarvan u vrijblijvend gebruik kunt maken.

Village Gastronomique tijdens Beleef Smaak in Houten
Data: maandag 27 t/m woensdag 29 mei 2013

Deze vakbeurs betreft een samenwerking tussen de vakbeurs Beleef Koffie en de Village. Voor deze beurs heeft ook het Nederlands Patisserie Team zich bij ons aangesloten en houdt er de wedstrijd om de Dutch Pastry Award.

Village Gastronomique tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy
Data: maandag 23 t/m woensdag 25 september 2013.

De concrete invulling hiervan moet nog gebeuren, onze deelname staat vast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten