vrijdag 30 november 2012

Professional Tasting Spoon

In een wereldstad als Tokyo kom je ogen te kort als het gaat om producten en materialen die voor Japanse chefs doodgewoon zijn maar wij hier niet eens kennen. Dat geldt al helemaal voor
Kappabashi Street, een lange straat waarin vele honderden chefswinkeltjes elkaar verdringen. In één van die winkeltjes kwam onze hoofdredacteur Joost een tasting spoon tegen. Aanvankelijk haalde hij er zijn schouders over op, maar later besprak hij het met professor Yukio Hattori, dé Japanse smaakspecialist. Die haalde zijn eigen tasting spoon tevoorschijn en demonstreerde hoe het werkt. De lepel heeft een rand die ervoor zorgt dat je bij het proeven een beetje lucht mee naar binnen zuigt. Dat zorgt ervoor dat je de smaken véél beter waarneemt. Zelfs aroma's die je normaal niet zou proeven, komen erdoor te voorschijn. Het gevolg? Wij gingen die lepel importeren! Hij is uitgevoerd in roestvrij staal en kost slechts € 12,50 inclusief verzendkosten. Spotgoedkoop, in Japan kost hij het drievoudige!
Een dezer dagen hopen we dat het schip arriveert zodat we meteen kunnen gaan uitleveren. Wilt u de proeflepel bestellen? Mail dan even naar martine@saisonnier.net
Uiteraard zal u de Professional Tasting Spoon weldra kunnen kopen bij één van onze Culiboutiques in het land.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten