zaterdag 18 mei 2013

Les Amis Saisonnier


Telkens moet ik er weer van schrikken, zo ook gisteren. Ik was in gesprek met een chef. Toen het onderwerp op Les Amis Saisonnier kwam, zei hij dat hij er al vaak aan had gedacht, maar geen contact durfde opnemen. Waarom? Hij had geen sterren en dacht dat hij daarom te licht zou worden bevonden.
Inderdaad heeft de club zo ongeveer het hoogste sterrengehalte van alle Europese clubs, maar denk eraan dat vrijwel niemand op het moment van toetreden sterren had, althans niet in België en Nederland. Jonnie Boer had één ster, Peter Goossens had één ster, Sergio Hermen had één ster. Maar dat waren uitzonderingen. Veruit de meeste Amis kregen hun ster(ren) nadat ze lid waren geworden. In Freankrijk ligt dat iets anders, daar zijn het inderdaad grote namen zoals Michel Troisgros, Anne-Sophie Pic, Michel Guérard en Alain Senderens die zich aansloten, daar kan ik ook niets aan doen. De Franse chefs hebben heel veel contact met elkaar en geven hun goede ervaringen aan elkaar door, gelukkig horen wij kennelijk tot de goede ervaringen.
Maar in Nederland en België hebben we graag dat talenten zich aansluiten, of ze sterren hebben of niet is van geen belang. Het is juist mooi voor een club om een gezonde mix te hebben van talent en ervaring.

Wel moet ik waarschuwen dat de ballotage streng is. Ten eerste hebt u een besztaand lid nodig die uw peter wil zijn. Onze redactie komt dan langs voor een verkennend gesprek, daarna is het de beurt aan onze adviesraad. Wanneer die accoord is, hebben alle leden het recht van veto, want vriendschap kan je niet afdwingen. Van dat veto-recht wordt overigens niet vaak gebruik gemaakt.

Hebt u als chef ooit aan Les Amis Saisonnier gedacht, neem dan gewoon contact met ons op en wij sturen vrijblijvend een informatiepakket. Nooit nodigen wij chefs uit, je moet zelf interesse tonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten