woensdag 31 augustus 2011

Vaarwel EFFF, welkom Village Saisonnier

Zoals enkele dagen geleden door de RAI groep bekend werd gemaakt, komt er geen European Fine Food Fair meer. De organisatie beraadt zich over een nieuw evenement in oktober volgend jaar. Daarover is nog vrijwel niets bekend. Als mede-oprichter van de EFFF doet het me uiteraard pijn en ook als vaste deelnemer. De EFFF was voor Saisonnier altijd een groot platform, waarbij we onszelf en onze Amis in een enorme demokeuken presenteerden, dit vergezeld van de groten der aarde die we steeds naar Maastricht wisten te krijgen.
Is nu alles afgelopen? NEE! Wij zetten onze activiteiten gewoon voort, met een nieuw elan. Dat doen we in Le Village Saisonnier, een concept waarmee velen al kennis konden maken. Le Village Saisonnier is een beurs binnen een beurs, een rustpunt dat volledig op topgastronomie is gericht. U moet de Village zien als een groot plein, toegankelijk via dorpspoorten. Op het plein staat een groot kookeiland, een bar en een terras met live muziek. Rondom zijn kleine stands van topleveranciers gegroepeerd. In de demokeuken wordt met hun producten gekookt. Op het plein zijn wijn, bier en proeverijtjes gratis, we houden ervan om onze gasten in de watten te leggen.
De eerstvolgende Village Saisonnier bouwen wij op in Assen en wel op 13, 14 en 15 februari 2012. Dit gekoppeld aan de nationale vakwedstrijden, waaronder de Wynand Vogel bokaal.
Voor leveranciers is dit een prima alternatief voor de EFFF. Degenen die interesse hebben, geef even een seintje (norbert@saisonnier.net) en ik stuur u alle informatie op.
De Village Saisonnier, zo is mijn voornemen, zult u in de toekomst op meerdere plaatsen gaan tegenkomen, liefst als onderdeel van bestaande vakbeurzen. Echter, mocht dit niet lukken dan sluit ik niet uit dat we zelf vakevenementen gaan organiseren. Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar toch: wij staan tot onze enkels in de gastronomie en weten als geen ander wat zowel leveranciers als chefs graag willen. Geen oeverloos geslurp aan oninteressante wijntjes, maar een echte wisselwerking tussen leveranciers en chefs, warm, amicaal en interessant. Dat vullen wij in!
Adieu EFFF, bienvenue Le Village Saisonnier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten