vrijdag 19 augustus 2011

Wat hebben onze chefs bedacht?

Onze eigen chefs Joost, Philippe en Wouter zijn gaan samenzitten om een walking diner te ontwerpen voor Carine's huldigingsfeest aanstaande woensdag. De opdracht was om het, gezien de aanleiding, volledig uit Franse streekbereidingen te laten bestaan. Onze gasten zullen verwend worden want dit is het resultaat:

Op het buffet:
Quiche Lorraine
Potjevlesch du Nord
Rillettes de porc et canard du Mans
Diverse charcuteriesoorten, kazen, broodsoorten, boters, olies en garnituren

Uit te serveren:

Tourain du Périgord
een typische knoflooksoep met eiwit en broodstukjes

Oeuf en meurette
gepocheerd kwarteleitje in (echte) truffelsaus

Joue de porc aux lentilles
gestoofd varkenswangetje op een bedje van linzen uit Le Puy

Boeuf Bourguignon
boers stoofvlees uit de Bourgogne

Onglet à l'échalotte
de bistro-traditie van Parijs. Kalfslonghaas met veel sjalotjes

Choucroûte Alsacienne
zuurkool met wijnmosterd en garnituur

Dame Blanche
versgemaakt vanille-ijs uit eigen keuken, geslagen room en chocoladesaus

1 opmerking:

  1. Michel van der Kroftwoensdag, 24 augustus, 2011

    Beste Norbert Koreman,

    Met veel plezier volg ik uw blog. Complimenten.
    Maar wist u dat een Dame Blanche bereid wordt op basis van amandelmelkijs, citroensorbet, witte perzik en witte aalbesjes? En dat het een Dame Blanche heet omdat alle ingrediënten wit zijn.
    Wat men al sinds jaar en dag als als een Dame Blanche serveert in restaurants is niet zoals het hoort. Hoogstwaarschijnlijk heeft iemand ooit de Dame Blache en de Poire Belle Hélène door elkaar gegooid en is de Dame Blanche verbasterd tot de versie zoals die nu bekend staat met warme chocoladesaus. Ook lekker, daar niet van maar geen Dame Blanche. De smaaksensatie van een echte Dame Blanche is geweldig. De combinatie van romigzacht amandelmelkijs met frisse citroensorbet, sappige witte perzik en de witte aalbesjes die in je mond kapot knappen is fantastisch. Probeer het een keer. Ik ben benieuwd wat u er van zult vinden.

    Felicitaties voor Carine met de Mérite Agricole en een vriendelijke groet,

    Michel van der Kroft

    BeantwoordenVerwijderen