zaterdag 19 januari 2013

Update


Even een update van wat er binnenkort te doen staat en waar ons team als een gek mee bezig is. Van 4 tm 6 februari aanstaande is het volledige Saisonnier team te vinden op het TT-circuit in Assen. In de prachtige beurshal die op dit circuit is gebouwd, zal de noordelijke horecavakbeurs worden gehouden. Niet dat ik veel om algemene horecabeurzen geef, er is veel meer aan de hand. Bijvoorbeeld de belangrijkste vakwedstrijd van Nederland om de Wynand Vogel Bokaal met een hoofdprijs van 10.000 euro contant en de enige nog bestaande wedstrijden in de koude klasse.
Wij zullen bitter weinig tijd hebben om naar die wedstrrijden te kijken, we zullen zelf hard bezig zijn en wel in de Village Gastronomique. Het concept kent u wellicht al. Op de beursvloer verschijnt een dorp, compleet met dorpspoorten. In het dorp is continu veel te doen. Een dorpsplein met live muziek en gratis drankjes en hapjes (zelfs nemen we wintertruffels mee!), een grote keuken die pauzeloos bezet zal zijn door jammende chefs, rondom het dorpsplein de stands van de beste leveranciers... Nieuw dit jaar zijn een whisky-bar en een demoplein voor gastvrijheid. De Village is een samenwerking tussen Saisonnier, Koksgilde en Gastvrijheidsgilde.
U wil niet weten wat de bouw van het dorp aan voorbereidingen vraagt. Een complete restraurantkeuken met alles d'r op en d'r aan, een afwaskeuken, grondstoffen, de standbouw, het interieur, de boekingen, het moet allemaal kloppen. Gelukkig beheert Joost het draaiboek zodat we niet telkens opnieuw het wiel moeten uitvinden, maar toch.
Assen is de eerste Village van 2013, maar er gaan er dit jaar meer volgen. In mei zal ons reizende circus in Houten (Utrecht) te vinden zijn, in september in Rotterdam. En wellicht, maar daar mag ik op dit moment nog niets over zeggen, zakken we ook nog naar het zuiden af. Daarmee zullen de Nederlandse regio's zo'n beetje zijn afgedekt: alle delen van het land hun eigen gastronomische feest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten