maandag 5 september 2011

Meneer Heineken

Vanochtend hadden we nog bezoek van een oude Ami Saisonnier, Edwin Loos. Nadat investeerders zijn zaak Le Défi sloten, is hij aan de slag gegaan als chef van Savarin in Rijswijk. Hij heeft het daar erg naar zijn zin, temeer omdat hij alle vrijheid krijgt om zijn manier van koken zonder concessies te continueren.
Edwin vertelde me vanochtend een bizar verhaal. Ik vroeg hem meteen toestemming om het op mijn blog te zetten zodat we u kunnen waarschuwen.

Bij de opening van Le Défi toonde Heineken zich bereid om enkele koelkasten neer te zetten. Edwin hoefde alleen eventjes te tekenen voor ontvangst. Maar wat blijkt achteraf? In het ontvangstbewijs hadden kleine lettertjes gestaan. Die kleine lettertjes betekenen dat Edwin HOOFDELIJK aansprakelijk is voor al hetgeen de brouwer nog te vorderen mocht hebben! Hij wordt achteraf privé aangesproken.

Mocht u ooit een vriendelijke meneer van Heineken tegenkomen die "eventjes een krabbeltje voor ontvangst" vraagt, ben dan op uw hoede. Neem er een vergrootglas bij en ga er rustig voor zitten. Zeg dat de man volgende week terug mag komen, nadat u uw studies hebt afgerond. Haal er eventueel een advokaat bij....
Alle kleine lettertjes zouden wettelijk verboden moeten worden. Achteraf kan gezegd worden dat je beter uit je doppen had moeten kijken, maar dat is theorie. De praktijk is dat je altijd veel krabbeltjes moet zetten in hectische situaties. U en ik doen dat ook. Kleine lettertjes zijn bedoeld om niet gelezen te worden, dusz om te misleiden.

2 opmerkingen:

  1. Een leverbon is iets anders als een bruikleencontract. Een bruikleencontract is een gebruikelijk document als je iets "leent" onder bepaalde voorwaarden. Niet alleen bij "meneer" Heineken, maar bij alle brouwers. Het is beter om je koelapparatuur zelf aan te schaffen, dan heb je nergens last van. Mijnheer Heineken als titel gebruiken voor deze, onjuiste, overpeinzing vind ik net iets teveel van het goede. Maar dit terzijde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ging hier expliciet om Heineken. Als het een andere brouwer was geweest, had ik een andere naam genoemd.
    Norbert

    BeantwoordenVerwijderen