donderdag 5 april 2012

Saisonnier France 10 jaar!

Vandaag exact tien jaar geleden verscheen Culinaire Saisonnier voor de eerste keer op de Franse markt. Er werd in de begintijd een beetje om ons geglimlacht, die Petites Belges die dachten dat ze zich konden meten met de Franse Grandeur. Philippe opende ons kantoor in Parijs-Montmartre en in de kiosken lag voortaan ook een magazine met zwarte kaft. We waren een beetje naïef (of misschien was het bescheidenheid), we wilden ons in eerste instantie op de Noord-Franse markt richten. Dat lukte niet goed, want de allereerste abonnee kwam uit Saint Tropez. Saisonnier France is een succesverhaal geworden, met bovendien een bloeiende club Les Amis Saisonnier. Achteraf weten we waarom het allemaal zo snel ging: we waren (en zijn) anders. Het Franse journaille bestaat namelijk uit dikke nekken en profiteurs die geen enkele vriendschapsband met de chefs opbouwen. In het begin werden we daarom zeer argwanend ontvangen. Totdat de Franse chefs merkten dat wij alleen op vriendschap uit zijn, dat het niet onze sport is om mensen te beschadigen, en ook dat we over gigantisch veel vakkennis beschikken. De grote Franse chefs gaan intiem met elkaar om en bellen elkaar dagelijks. Zo kwam er een stroom positieve telefoontjes op gang. Tien jaar, het is verdorie al een hele tijd. Saisonnier staat in Frankrijk als een huis en behoort (met Thuriès Magazine) tot de absolute top. Ik voel me zeer vereerd dat mijn collega Yves Thuriès mij een boodschap stuurde. De meeste grote Franse chefs deden dat, dit onder aanvoering van Paul Bocuse die zijn collega's op ons jubileum wees. Zie hier een greep uit de felicitatieboodschappen die we ontvingen. U begrijpt dat ik zo trots ben als een aap met zeven geslachtsdelen.
Paul Bocuse
Yves Thuriès
Pierre Gagnaire
Alain Senderens
Anne-Sophie Pic
Jacques Thorel
Jean-Michel Lorain
Marc Haeberlin
Marc Meneau
Michel Guérard
Michel del Burgo
Patrick Bertron
Thierry Marx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten