dinsdag 8 oktober 2013

Maandag, de eerste dag van Folie Culinaire


Wat hebben wij genoten van de eerste dag! In de aanloop droomden we van een evenement waarin we de sfeer van de allereerste EFFF weer terug konden krijgen, het is meer dan gelukt. Al snel na 11 uur begon de beursvloer vol te lopen, met allemaal fijne, gezellige mensen. De demo's van Jean-François Piège en de Parijse nieuwlichters volgden elkaar in hoog tempo op. Het hoogtepunt van de dag was toch wel het optreden van Sang-Hoon Degeimbre met zijn ultrasonore kooktechniek, waarbij hij bloemen en planten liet exploderen bij zeer hoge geluidsgolven. Rond de keuken werd het wel èrg druk, gelukkig deed de cameraman zijn werk goed.
Ons feestje begon al op zondagavond toen we met de Parijse chefs pekingeend gingen eten. Daarna konden we nog niet naar bed want het vliegtuig uit Bordeaux met de Périgord chefs had anderhalf uur vertraging. Er zat niets anders op dan in het hotel veel pinten achterover te slaan. Gisterenavond, de Parijse chefs waren alweer huiswaarts, gingen we op stap met Vincent Arnould en Robert Besse, de topchefs van de Périgord. Qua gastronomie werd dat een trieste bedoeling, bijna iedereen liet zijn bord staan, het was niet te vreten. Maastricht culinaire hoofdstad? Dan moet er nog wel wat gebeuren. Enfin, laat in de avond arriveerden ook Thomas Büchner en zijn driesterrenteam.
Persoonlijk hoogtepunt voor mij was gisteren uiteraard de presentatie van ons nieuwe boek KALF, een standaardwerk van 2,5 kilo. Ze gingen als zoete broodjes over de toonbank en werden gesigneerd door de aanwezige chefs die in het boek een rol spelen.
Ach, eigenlijk was de hele maandag één groot hoogtepunt. Lekker druk, lekker gezellig, glimlachende standhouders. Daar gaan we vandaag nog een schepje bovenop doen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten