dinsdag 1 oktober 2013

Vanmiddag heeft ons voltallige team bijeen gezeten om de laatste puntjes p de i te zetten voor Folie Culinaire. Overmorgen, vrijdag en zondag gaan we de keuken en de chef's table optuigen. Het was een enorm puzzlewerk om alle vliegtuigen, hotelkamers en navettes voor de buitenlandse chefs te regelen, maar nu klopt het allemaal. Dat is nog maar een deel van het werk want een succesvol evenement bestaat uit vele honderden aandachtspunten en -puntjes. Apparatuur, aansluitingen, audio en video, borden en bestek, keukengrondstoffen, glaswerk, koffie, koelijs, noem maar op.
Ik zal blij zijn als Joost, Wouter en Philippe zondag de fonds opzetten, het is altijd weer een mijlpaaltje als er stoom uit de pan komt.
Wijzelf zijn op Folie Culinaire op diverse plaatsen aanwezig. Gelukkig ligt voor ons alles dicht bij elkaar. Naast de 10 meter brede keuken en de chef's table (die staat ditmaal niet naast maar in de keuken) hebben we uiteraard onze Culiboutique. Bovendien doen we mee aan de boekenbeurs met een massa tweedehandse tot oude kookboeken. Oud zijn bijvoorbeeld de Michelingids uit 1910 en het boek van Madame Saint-Ange uit 1937.


We hebben tijdens Folie Culinaire wat aanbiedingen in de aanbieding. Zo krijgen de kopers van onze 4 delen Pastry in Europe een mooi (en duur) patissiersmes cadeau, althans zo ver de voorraad strekt. Aanstaande maandag, direkt na de officiële presentatie van het boek KALF, houden we een Happy Book Hour. Van 14.15u tot 15.15u (strikt) zal het superzware standaardwerk KALF slechts 40 euro kosten! Dat is ook hét moment om uw boek te laten signeren, want minstens 9 in het boek figurerende buitenlandse chefs zijn dan aanwezig.

Als ik u in tussentijd niet meer zie, tot maandag, dinsdag en woensdag in Maastricht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten