donderdag 10 oktober 2013

Op een roze wolk



Nu onze mannen nog keihard in Maastricht werken om de trailer te laden, leef ik nog steeds op een roze wolk. Wat waren het verdorie een dagen! De eerste Folie Culinaire trok ruim duizend bezoekers méér dan we hadden ingeschat, namelijk 3.050. Allemaal serieuze gezellige mensen. Tevredenheid alom, ook bij de standhouders en ook bij de demochefs. We moesten dinsdag wel even peentjes zweten toen Thomas Bühner klaarstond om aan zijn (zeer uitgebreide) demo te beginnen, want er stond hooguit een man of tien publiek te wachten. Maar zodra de demo begon, zag het ineens zwart van het volk. Gigantisch was het, al die demo's die elkaar in hoog tempo opvolgden. Grote bewondering voor Sang-Hoon, verbazing bij Emmanuel Renaut, met open monden bij Bühner. En kwijlende monden bij de Périgord chefs. Want van hen konden we een lesje leren: koken met eenvoudige middelen met smaak, smaak, smaak als resultaat.
Dan was er uiteraard de presentatie van ons standaardwerk KALF. We knoopten er een happy book hour aan vast, gedurende een uur kostte het boek slechts 40 euro, terwijl tien in het boek aanwezige chefs signeerden. Dat werd een stormloop.
Onze innovatieprijs de Maastrichter Star ging naar Diagio voor hun concept Ron Zacapa. Dat was misschien een onverwacht verdict van de jury, maar bepaald niet onlogisch. In deze tijd waarin iedereen zijn oortjes laat hangen, investeringen uitstelt en de motor zo zachtjes mogelijk laat draaien, komt de top rum Zacapa met een wereldwijde campagne waarin gigantisch wordt geïnvesteerd. Kijk naar de tot in het kleinste detail uitgevoerde Zacapa bar die op Folie Culinaire stond, kijk naar de standbemanning die een diepgaande training kreeg, àlles klopte. Laat dit een voorbeeld zijn voor alle ondernemers, groot en klein.

Spoedig zullen we weer beginnen met de voorbereidingen van Folie Culinaire 2014. Daar hebb en we nu een vol jaar de tijd voor, ik voorspel en beloof u dat het voorwerk volgend jaar nóg heftiger zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten