zaterdag 14 juli 2012

Records gebroken


Vanmiddag, na terugkomst van een rommelmarktenreisje, ontdekten we tot onze vreugde dat de madame van de post een grote zak had gebracht met daarin exemplaren van de nieuwe zomereditie van de Franse Saisonnier alsmede van de zomereditie van Pâtisserie&Desserts. We hadden er lang op gewacht. P&D had ik al op i-pad kunnen bekijken, maar op papier is het toch helemaal anders. Wat hebben onze mannen weer een superwerk afgeleverd! Daarbij een speciaal compliment aan Wouter. Anderhalf jaar geleden kwam hij onze redactie binnen als lay-outer. Hij bleek meer dan twee keer zo snel als de vorige, dus had hij af en toe een uurtje over. Vandaar dat Joost hem enkele keren op reportage stuurde. Van de resultaten daarvan werden we helemaal enthousiast. Nu kreeg hij zijn eerste hele grote klus: een zoet stadsportret maken van Oslo. Het was best wel spannend afwachten, maar in de nieuwe P&D ziet u het verbluffende resultaat. Conclusie is dat Wouter ongetwijfeld carrière zal gaan maken als topredacteur. Dat is ook de reden waarom we een nieuwe ontwerper/lay-outer zoeken.
Ook een groot compliment aan Philippe die bij ons de kar van de Franse Saisonnier trekt. Toen we de jubileumuitgave zagen, dachten we dat het niet beter kon. De nieuwe editie été 2012 laat echter alle records sneuvelen. Nog nooit is de Franse Saisonnier zó mooi geweest! Let wel: onze Franse editie is grotendeels geen vertaling van de Nederlandstalige. Voor alle reportages, vaak op verre lokaties, is Philippe zelf op pad geweest met één van onze fotografen Dirk of Peter. Een heidens karwij.

Helaas zat er geen nieuwe KoksKoerier bij de post. Deze is op verzoek van Koksgilde Nederland volledig gerestyled dus ben ik ditmaal extra benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten