maandag 5 november 2012

Château Norbert

Gisterenavond zijn Carine en ik weer in Schilde gearriveerd na enkele hectische weken te hebben meegemaakt. We bezochten tweemaal de notaris. De eerste keer om onze forge in Saint-Pompon te verkopen aan een Ami Saisonnier. Met Herbert Robbrecht telt ons Franse dorpje voortaan een eigen sterrenchef, hoewel hij zijn nieuwe fornuis vermoedelijk alleen voor privé doeleinden zal gebruiken. Vóór de overdracht moest het huis uiteraard worden leeggehaald en daar was ik toch wel een klein weekje mee bezig. Het tweede notarisbezoek was om de acte van ons nieuwe project te laten passeren: Château Norbert. Voortaan mag ik me kasteelheer noemen en dat geeft toch wel een bijzonder gevoel. Nadat we de enorme bos sleutels in handen kregen, zijn we meteen met slopen begonnen. U kent dat wel, hier een muur weg, daar een gat maken. Alle sloopwerkzaamheden en het strippen in het bijgebouw zijn nu klaar zodat we in december kunnen beginnen met de installatie van een badkamer en keuken. Ook de plannen voor het buitengebeuren zijn klaar, de grondwerker gaat daar volgende week aan beginnen. Maar wat zijn de gebouwen mooi! De daken werden acht jaar geleden nog geheel vervangen en alles in centraal verwarmd.
Vorige vrijdag hielden we een dorpsfeestje in Saint Pompon ter ere van de 50ste verjaardag van Carine. Restaurateur Bruno had een prachtig buffet aangelegd. De West-Vlaamse kunstenaar Lucas die in de buurt woont, had het allermooise kadootje bij zich: een pentekening van Château Norbert die hij die dag maakte. Moet ik nu de oude notenboomgaard laten ruimen om wijn te gaan verbouwen?
Gisterenavond, op de terugweg, hebben we Herbert en Martine nog kennis laten maken met het allerbeste frietkot ter wereld, aan de Boulevard Carnot in Arras. Met een volle buik stapten we weer in de auto's voor de laatste 200 kilometer.
Toen we deze ochtend op kantoor kwamen, was het voor Carine even schrikken. Ons team had haar kantoor feestelijk verbouwd, uiteraard met een Sara op haar stoel.
Maar meteen wordt het de komende tijd keihard werken. Er ligt al een pak eindredactie klaar voor onze volgende uitgaves en de deadline van het boek KALF nadert. Tussendoor zal op Château St.Gerlach in Valkenburg het eerste boek in de serie chefsportretten aan de pers worden voorgesteld, zitten de agenda's stampvol met afspraken en begint straks Horeca Expo Gent. Ik kan alleen maar hopen dat ik nog een beetje tijd vind voor deze blog...
Mooi nieuws bij Les Amis Saisonnier. Vorige week trad Illario Mosconi (**) uit Luxemburg toe tot de club. Vroenhout in Roosendaal en In De Rustwat in Rotterdam kregen van Michelin een Bib, een tekentje dat voor mij zo'n beetje gelijk staat met een sterretje. Een proficiat aan hen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten