vrijdag 8 februari 2013

Jaloezie

U mag weer eens jaloers zijn op Joost. Zojuist kreeg ik het programma onder ogen dat hij eind deze maand in Ecuador gaat afwerken:

ZONDAG 24 FEBRUARI 2013Welkomst/kenningsmakingsdinner met mensen van Hoja Verde (dark chocolate en Arabica koffie) en de familie Dávalos (avocado olie).

MAANDAG 25 FEBRUARI 2013Vertrek om 11.00 uur naar de provincie Carchi in het noorden van Ecuador waar de Uyamá farms liggen in de valley of Mira river. Lunch bij San Pablo Lake.
‘s Middags aankomst en installeren op de farm - Informatie bijeenkomst - Dinner.

DINSDAG 26 FEBRUARI 2013Rondleiding om alle activiteiten op de farm te zien.

WOENSDAG 27 FEBRUARI 2013Afsluiten van het bezoek. Na de lunch vertrek terug naar Quito.

DONDERDAG 28 FEBRUARI 2013‘s Morgens om 06.00 uur vertrek per vliegtuig naar Machala, het zuiden van Ecuador.
Om 07.30 uur vertrek per auto/jeep naar Alamor wat 2,5 uur in beslag zal nemen. We gaan enkele boertjes bezoeken op weg van Machala naar Loja en Alamor.
Om 18.00 uur vertrek terug naar Machala.

VRIJDAG 1 MAART 2013Om 08.30 uur van Machala terug naar Quito per vliegtuig.
Om 10.00 uur aankomst in Quito om vervolgens naar het hotel te gaan.
Om 14.00 uur bezoek aan de Factory Ecuatoriana de Chocolates.
Om 17.00 uur terug naar het hotel en vrije avond.

ZATERDAG 2 MAART 2013Om 12.30 uur lunch met allen van Hoja Verde en Uyamá farms in Hosteria San Jose.

 
Avocado olieMauricio Dávalos, eigenaar Uyamá farms en zijn dochter Maria Clara Dávalos. Mauricio Dávalos is president van de Centrale bank van Ecuador geweest. Tevens was hij minister van landbouw van Ecuador. Hij weet enorm veel over bodemaspecten, planten etc. De plek waar nu Uyamá farms is, was net een maanlandschap. Hij ging er met zijn gezin in een caravan wonen. Hij had nl. 7 natuurlijke waterbronnen ontdekt en heeft daar een irrigatiesysteem op aangesloten, waardoor het gebied nu een "paradijs" is. In 1992 begon hij druiven te telen en in 1999 avocado’s. In 2008 is hij begonnen met produceren van avocado olie. En nog steeds is hij bezig om nieuwe produkten te ontwikkelen. Zo hebben ze o.a. ook avocado olie verzorgingsprodukten ontwikkeld. Kortom ze zijn steeds hun produkten aan het testen en aan het verbeteren. Ook helpt Uyamá farms de locale bevolking met het telen en het oogsten van avocado’s, zodat ook zij een beter bestaan kunnen opbouwen. Wat ik het vermelden waard vind, is dat Mauricio Dávalos ontdekte dat rozen het in het Ecuadoriaans klimaat heel goed doen; hij was de eerste die in 1982 een rozenkwekerij in Ecuador begon (die nu een van zijn dochters runt); hierna volgden er velen.
Voor info voor wat betreft Uyamá farms zie: www.miranaturals.com . Er is ook een Youtube filmpje waar je ziet hoe de avocado olie gemaakt wordt:

www.youtube.com/watch?v=u5LaMDOtY21

 
Koffie en chocolade
Eduardo Letort, Gerente General van Hoja Verde. Hoja Verde is een familie bedrijf met 3 rozenkwekerijen sinds 1998. De afgelopen jaren is deze familie ook gaan investeren in Arabica koffie en dark chocolate. Bij Hoja Verde Gourmet werkt Juan Carlos Román, Gerente Comercial Hoja Verde Gourmet. Ook bij Hoja Verde staat werk creëren voor de locale bevolking onder goede arbeidsomstandigheden centraal en wordt er veel rekening gehouden met het milieu en de bestaande natuur. Zie ook:
www.hojaverdegourmet.com en www.Facebook.com/HojaVerdeGourmetEC

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten