dinsdag 2 juni 2009


EEN EIGEN BLOG

Er zijn te veel would-be journalisten in de wereld, zonder het minste verstand van zaken babbelen ze voort. Helaas zijn er onder hen die er een eigen blog op nahouden. Tot die soort behoor ik niet.
In dit/deze blog wil ik iets van mezelf prijsgeven. Met gastronomie als kern, ik ben immers een uitgever die zich in de gastronomie specialiseert. De firma's heten Euroffice NV en Culibooks Inc., beide zijn gevestigd in de bossen van Schilde (tussen Antwerpen en Breda). Wat maken we zoal?
Al een jaar of vijftien maken we Culinaire Saisonnier, het seizoensmagazine voor culinaire professionals en vergevorderde kookamateurs. We doen dat in het Nederlands (voor Nederland en Vlaanderen) en het Frans (voor Frankrijk, Wallonië,het Groothertogdom, Zwitserland en Canada). Zeven jaar geleden startten we met KoksKoerier, een vakblad dat uitsluitend in Nederland verschijnt. Vier jaar geleden kwam daar Pâtisserie & Desserts bij, een glossy magazine voor pâtissiers, chocolatiers, confiseurs en ijsbereiders. Begin dit jaar zijn we de wereldwijde markt opgegaan met Pastry in Europe, een dik luxe boek dat jaarlijks verschijnt en aan de wereld toont wat er op zoet gebied in Europa gebeurt, van superklassiek tot hypermodern. Verder maken we culinaire boeken, waaronder de zesdelige serie Vis & Seizoen.

Even wat privézaken:
Ik ben getrouwd met Carine, samen wonen we afwisselend in België (Schilde) en Frankrijk (Saint-Pompon, Périgord).
Mijn hobby: krachtige auto's. Ik rijd in een Chevrolet Avalanche en als het zonnetje schijnt, stap ik over in de Chevrolet SSR, de enige cabriolet ter wereld die officieel als vrachtauto is ingeschreven. Een andere hobby is bouwvakken in Frankrijk, het liefst restaureer ik middeleeuwse bouwwerken met veel geduld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten