vrijdag 20 september 2013

De fera




Driesterrenchef Emmanuel Renaut woont en werkt in de bergen. Waarom, zo vroeg hij zich af, zou hij zich dan met tarbot moeten bezighouden? Het is niet logisch om hoog in de bergen met zeevissen te werken. Het alternatief vond hij in het Meer van Genève, het grootste en diepste binnenwater van West-Europa. Daar, op grote diepte, zwemt de fera, een zalmachtige die zich voedt met plankton. Emmanuel was de eerste sterrenchef die met de delikate fera aan het werk ging, tegenwoordig is er geen restaurant in en rond de Alpen te vinden die deze vis niet op de kaart heeft staan. Wij stapten met Renaut in de vissersboot om de achtergronden te leren kennen. Het boeiende verhaal leest u in de komende herfstuitgave van Culinaire Saisonnier. Emmanuel Renaut komt naar Folie Culinaire (7 tm 9 oktober) in Maastricht om demo's te geven, gigantisch interessant.

1 opmerking:

  1. Fredy Girardet werkte begin jaren 80 al met de fera

    BeantwoordenVerwijderen