woensdag 11 september 2013

Culinaire gekte

Op de gastronomische vakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht -van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober aanstaande- laten internationale sterrenchefs de vakbezoekers veel beleven, ervaren en vooral proeven. De menukaart van dit topevenement laat een keur aan kookdemo's en gastoptredens zien, zoals van Thomas Bühner (***), Emmanuel Renaut (***), Sang Hoon Degeimbre (**) en Jean-François Piège (**).Daarnaast verwachten we een delegatie van topchefs uit de Périgord, zodat foie gras en truffels niet ver weg zullen zijn.
En dan staat er nog iets bijzonders te gebeuren: de Chinese chef Tso Min Cheng zal u de geheimen van Chinese eieren laten zien en proeven, met name het honderdjarige ei en het gepekelde ei. Dit geeft gegarandeerd inspiratie waar u iets mee kunt!
Rondom de open keuken zijn de stands van kwaliteitsleveranciers opgesteld en ook hier is een en ander te beleven. Zo wordt een whisky paviljoen ingericht waar nosings & tastings van single malts gehouden worden. Ook zal een Docqmans bar aanwezig zijn, want van gastronomie krijgt men dorst.

De bezoekers aan Folie Culinaire kunnen gebruik maken van speciale hotelarrangementen, kunnen ontspannen reizen naar het MECC met een NS-voordeelticket en hebben gratis toegang tot de gelijktijdig gehouden horecavakbeurs BBB. Na sluitingstijd van Folie Culinaire vinden in de binnenstad van Maastricht gezellige activiteiten plaats, zoals speciale arrangementen van de restaurants van Les Tables en Maastricht Culinair en veel live entertainment.

Folie Culinaire hanteert een strikt uitnodigingsbeleid, is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers uit de (top)gastronomie en alleen via registratie te bezoeken. Meer informatie op

www.folieculinaire.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten