zaterdag 7 september 2013

Uit de oude doos 4: Grand Prix

De Grand Prix International Saisonnier was destijds één van de allerbelangrijkste wedstrijden van het jaar. Deze in Zuidlaren gehouden wedstrijd ging tussen 5 Nederlandse en 5 Belgische topkoks. De deelnemers kregen zeer moeilijke, superklassieke opdrachten uit de Escoffier die ze moesten vertalen naar hedendaags, met respect voor de oorspronkelijke receptuur. Tijdens de wedstrijd werden de originele recepten gekookt door een beroemde klassieke chef. Zo kan ik me nog herinneren dat zelfs Eddie Van Maele en de Franse grootheid Monsieur Portugal demo's gaven. Het is onvoorstelbaar: omdat we nog geen personeel hadden, deden Carine en ik de organisatie helemaal alleen, zonder de minste hulp! Dat is ook de reden waarom we er op zeker moment mee stopten, we konden het niet meer aan. In totaal werd de Grand Prix 5 keer gehouden. Zal hij nog ooit terugkomen?


Winnaar in 1999 was Hein Willemsen. Op de foto ziet u hem met zijn trotse vader Martien, vroeger een beroemde chef en auteur.
 
De jury bestond in 1999 uit (vlnr) Fred Dijsselbloem, Wynand Vogel (voorzitter), Felix Alen, Constant Fonk en Hans Snijders.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten