vrijdag 27 september 2013

De sleutel van de snoepwinkel


Als een kind dat de sleutel van een snoepwinkel in handen heeft, zo voel ik me momenteel. Alles bij ons staat in het teken van Folie Culinaire, de positieve spanning is te snijden. De vrachtwagen heeft onze keuken in Maastricht al gelost. Er komen nog steeds standhouders bij en het valt niet meer mee om die een plaatsje te geven. De statistieken van de bezoekersregistratie geven aan dat het hectisch gaat worden, de brandweer heeft een maximum aan het aantal bezoekers gesteld en we vragen ons af wanneer dat plafond (vooral op maandag) wordt bereikt. Onze redactie houdt contact met de demochefs, regelt vliegtuigen, hotelkamers en de juiste grondstoffen. De enorme wisselbeker van de Maastrichter Star (onze innovatieprijs) wordt nog eens opgepoetst. We willen op de beurs ook nog eens (onder leiding van Evert) een record vestigen met een strudeldeeg, waarvoor we een grote kneedmachine moeten recruteren. De boekenbeurs is al helemaal vol, ik ben er blij om dat steeds meer auteurs zich melden voor een signeersessie. De Maastrichter horeca bereidt zich voor om het grote culinaire feest ook 's avonds te laten doorgaan. Diverse cafĂ©'s zullen voor speciale animatie zorgen, diverse restaurants presenteren tijdens Folie Culinaire een extra (gratis) signatuurgerecht. Gelukkig geven de Maastrichter hotels leuke kortingen. Het is zoals met carnaval: de spanning stijgt en stijgt.
De beginjaren van de EFFF evenaren leek aanvankelijk een ambitieuze doelstelling. Maar als ik nu de foto's uit die beginjaren bekijk, kom ik tot de conclusie dat het toen slechts een kleuterschooltje was, vergeleken met wat er nu te wachten staat...
Wilt u zich nog als bezoeker registreren, doe het dan snel! Kom het liefst met de trein, want de NS heeft een speciaal arrangement bedacht: een retour vanuit heel Nederland voor € 18, waarbij u ook nog eens korting van de taxichauffeur krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten