woensdag 11 september 2013

Nieuwe Amis

In de komende herfstuitgave van Culinaire Saisonnier zal u zien dat een Aziatisch restaurant is toegetreden tot Les Amis Saisonnier. Het restaurant ligt in West-Friesland, dus niet bepaald in een toeristisch of romantisch gebied. Bovendien zou je de zaak aan de buitenkant herkennen als een "gewone Chinees". Maar schijn bedriegt! Liefhebbers rijden graag honderd kilometer of meer om het culinaire feest in Red Chilli mee te maken. Dit restaurant, met chefkok Tso Min Cheng en gastheer Kelvin Lin, is uniek in zijn soort. De brigade bestaat uit verschillende Aziatische nationaliteiten, in de loop van de avond laat elke kok u iets zien van zijn eigen regio, u gaat dus op ontdekkingstocht. Verwacht hier geen kipsaté met loempia en nasi, maar gastronomie van het allerhoogste niveau.

De traditie wil dat een nieuwe Ami Saisonnier zich op ons redactiecentrum komt voorstellen met een taart. Tso Min en Kelvin kwamen gisteren naar ons toe, gewapend met maar liefst 4 taarten. Chinese taarten? Het bleek dat Tso Min een patisserie opleiding heeft genoten bij Frank Haasnoot, dus met de taarten zat het wel snor.

In ons bruin cafeetje Chez Norbert ontstond een boeiend gesprek dat op zeker moment over Chinese eieren ging. We maakten de afspraak dat de chef dit onderwerp op Folie Culinaire komt demonstreren: het honderdjarige ei en het gepekelde ei. Boeiend!

De nieuwe Amis, geflankeerd door een deel van ons team. Vlnr: Pieter, Inge, Joost, Tso Min, Kelvin, Wouter en ikke.

In ons cafeetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten