woensdag 15 februari 2012

Strak voor de laatste dag


Woensdagochtend. De Village Saisonnier is weer helemaal strakgetrokken en gepoetst om de laatste dag in te gaan. Wàt hebben we al twee fantastische dagen beleefd! Superdruk, supergezellig. Elke dag een truffelfestival, van de 2 kilo hebben we nog een kwart over, die zijn voor vandaag. Iedereen wordt helemaal lyrisch en klapwiekend van de oeuf en cocotte die Joost bereidt. Op de bodem van een aardewerk cocotje wordt truffel gesnipperd. Daarop komt een plak verse foie gras en een eitje. Vervogens wordt er royaal sauce périgueux (truffelsaus op basis van kalfsfond)overheen gegoten. Tot slot nog wat extra geschaafde truffel. En dat gecombineerd met een glas klassieke Madiran. Gewoon geil en liederlijk, zoals gastronomie moet zijn. Wilt u dat meemaken? Vandaag de laatste kans, kom naar Assen! Een heel speenvarken, een kwart kalf, een Livar varkensrug, het is fantastisch wat er in onze keuken gebeurt, er is meer dan truffel alleen. We zullen snel heimwee krijgen...

1 opmerking:

  1. Het was geweldig! en een eer om in uw roze te mogen koken en ook nog eens als klap op de vuurpijl 2e te worden!( halfom ) erg bedankt voor de mooie dagen en hopelijk tot snel!

    groeten Marleen

    BeantwoordenVerwijderen