zaterdag 25 juni 2011

Nepbloemen


Verse bloemen, die kosten nogal wat. En voor je het weet, zijn ze verlept. Nu zijn er firma's die alternatieven bieden in de vorm van boeketten van kunstig gemaakte zijden kunstbloemen. Maar ja, ook dat is niet bepaald gratis. Er is een alternatief.
Op de industrieterreinen van elk Franse stadje vind je tegenwoordig een filiaal van Gifi. Het zijn winkels met een assortiment waar de honden geen brood van lusten, maar toch ga ik er wel eens binnen. Je kunt plotseling dingen aantreffen waarvan je niet wist dat ze ooit belangrijk zouden kunnen worden, zoals pantoffels met ingebouwde schijnwerpers of rugzakken die je als fiets kunt gebruiken. De Gifi winkels hebben een uitgebreide nep-bloemen-afdeling. Je vindt er bijvoorbeeld rozen waarop glittertjes zijn geplakt, sommige mensen vinden dat heel speciaal. Maar tussen de rommel kom je ineens juweeltjes tegen, bloemen die (zonder ze in de mond te nemen) niet van echt te onderscheiden zijn. En ze kosten drie keer niks. Ik heb me laten verleiden om enkele bossen te kopen voor in ons Franse vakantiehuis. Daar is immers niemand die ze water kan geven. Alleen jaarlijks afstoffen door ze onder de kraan te houden.
Is die Koreman nou van de pot gerukt? Hij propageert toch altijd puur natuur? Ja, beste mensen, dat is als het over eten, alcohol, Camel zonder filter of sex gaat. Maar liever heb ik een fleurig boeketje nepbloemen dan het spul dat je na twee dagen triest aankijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten