Gisteren hebben we een prachtige dag beleefd met chefs en patissiers. Doel was een brainstorm rond de asperge. Hoever kan je met deze koningin gaan als je out of the box denkt? Dat blijkt héél ver te kunnen gaan, als je de ingebakken vooroordelen maar opzij durft te zetten. Fantastische onderwerpen, toepassingen en afleidingen kwamen aan bod. Eén van de conclusies was dat je met name in patisserie en chocolaterie heel ver kunt gaan, de mogelijkheden lijken eindeloos. Toen de deelnemers huiswaarts gingen (voor Jilt 300 kilometer!) gaven ze zichzelf praktijkopdrachten mee. Mijn opdracht, hoe kan het ook anders, heeft vooral met alcohol te maken.
Na de zomer komen we weer bij elkaar met de resultaten. Bedoeling is dat we die in een boekje bundelen om er het aspergeseizoen 2013 mee te starten.
Hebt u nog out of the box ideeën? Mail die dan even naar norbert@saisonnier.net of joost@saisonnier.net Misschien kunnen we ze nog meenemen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten