dinsdag 10 mei 2011

De jonge garde: gastronomie mag weer gastronomie zijn



Gisteren hadden we twee chefs op bezoek om gerechten te creëren met deep frozen tonijn, Frederik Deceuninck van Sel Gris (Duinbergen) en Lars van Galen van landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte).
Frederik begon als jongste Belgische sterrenchef ooit, Lars won dit jaar de Gouden Koksmuts en is lid van het nationale kookteam. Twee jonge chefs die elk in hun eigen land aan de top staan. Tot mijn grote vreugde mocht ik constateren dat de jonge generatie bezig is met het afzweren van de chemische spulletjes die de laatste jaren in de mode waren, ze slaan een andere weg in. En eveneens tot mijn grote vreugde kwamen ze met een saucière, terug van weggeweest. Beide chefs barsten van de smaak en zijn met kooktechnieken bezig, iets dat de afgelopen jaren een rariteit werd. Gastronomie mag weer gastronomie zijn, daar geniet ik van. Ook als fotograaf beleef je er "kippevelmomentjes" mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten