donderdag 12 mei 2011

We zoeken een redacteur !

Helaas gaat Danny onze redactie verlaten. Hij kan zijn droom als tv-producent gaan waarmaken en dat is een kans die hij uiteraard niet laat liggen. Het wil meteen ook zeggen dat er bij ons een vacature ontstaat.

We zijn op zoek naar een (aspirant) redacteur voor de magazines Culinaire Saisonnier, Pâtisserie & Desserts en KoksKoerier.

Wat moet deze in huis hebben? Veel. We zoeken iemand (M/V) die een volwaardig kok of pâtissier is, met een correct voorkomen, met een rijbewijs en binnen dagelijkse reisafstand van Schilde wonend of bereid zijnd dat te doen. Voor het overige zoeken we alleen subjectieve kwaliteiten. Gevoel voor tekst en fotografie, enorme doorzetter, niet te lui om bij nacht en ontij op pad te zijn, collegiaal, enzovoort.
Degene die we aannemen krijgt van ons een journalistieke praktijkopleiding, een redelijk salaris, een auto van de zaak, en het allerbelangrijkst: de mooiste job die een kok of pâtissier zich kan wensen.

Maar nu moet je niet denken dat alles hier rozengeur en maneschijn is. Inderdaad reizen we van Tokyo tot Moskou, zitten we vandaag op een vissersboot en morgen in een wijngaard, eten we vaak in sterrententen, leren we de grootsten der aarde kennen en maken we prachtige producten. Maar er is ook een keerzijde aan de medaille. De handen uit de mouwen om beurzen op te bouwen en af te breken, 's nachts duizend kilometer rijden, ploeteren om een deadline te halen, onze redactiekeuken poetsen omdat gastkoks er een rotzooitje van hebben gemaakt, het hoort er allemaal bij. We zijn dus niet op zoek naar een luxe paardje.

We gaan bij onze selectie echter niet over één nachtje ijs. De geselecteerde kandidaten zullen zich enkele dagen moeten onderwerpen aan tal van testen, de winnaar wint.

Voel je je aangesproken? Of ken je iemand die zich zeker aangesproken zal voelen? Mail naar norbert@saisonnier.net en voeg een brief bij waarin je je levensverhaal plus je motivatie schrijft. Ik wacht met spanning je bericht vóór het einde van deze maand af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten