Gisterenavond bij Guérard gegeten:
Kruidenthee (naar wens warm of koud geserveerd) met zoetwaterkreeftjes en agrumes.
Halve kreeft (de perfecte cuisson) in de open haard licht gerookt.
Mano à mano van rundvlees: mooi getrancheerd en gelakt deel van de entrecôte plus tartaar op krokante galetjes.
De gehele maaltijd werd begeleid door de wijnen van het eigen wijnchâteau.
De bediening, de smaak, alles is hier gewoonweg perfect. De reis dus absoluut waard.
Wat een tegenstelling met ons vorige chefsportret bij Georges Blanc: bij Blanc is alles namaak, hier is alles helemaal echt. Alleen al de aperitiefruimte! Deze is denk ik minimaal 300 m² groot, geheel bestaande uit aparte intieme hoekjes, meestal met een eigen brandende open haard en boordevol smaakvol antiek. Na één aperitiefje wil je hier nooit meer weg.
Dit zijn de superenthousiaste eerste indrukken, onvergelijkbaar met welke driesterrentent ook. Vandaag ga ik de dingen meer kritisch bekijken, ik houd u op de hoogte.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten