woensdag 5 mei 2010

Na heel wat omzwervingen bij Guérard gearriveerd




Vandaag was het een héle zware dag. De vorige nacht sliepen we bij de nieuwe Ami Saisonnier waar we gisteren een reportage maakten: La Mare aux Oiseaux van Eric Guérin in St.-Joachim op het eilandje Ile de Fedrun, midden in Bretagne. Na het ontbijt moesten we 400 kilometer rijden naar Cognac om er een fotoreportage te maken. Daarna weer 400 kilometer naar het wijngebiedje van Tursan, dicht bij de Pyreneeën. Vervolgens was het nog 20 kilometer naar ons adres van de komende dagen: Michel Guérard in Eugénie-les-Bains. De reis was al helemaal niet prettig omdat het de hele dag heeft gestortregend, dit bij een buitentemperatuur van 6 graden. Je kunt hier goed merken dat de aarde opwarmt...
Maar wat een ontvangst bij Guérard! Al aan de poort van het landgoed word je welkom geheten en meteen draagt men zorg voor de auto en de bagage terwijl je in je suite wordt rondgeleid. Een suite jawel, want gewone kamers heeft men hier niet. Heb meteen wat foto's van mijn nachtverblijf gemaakt, gewoon om u jaloers te krijgen. Morgenochtend gaan we de chef voor het eerst ontmoeten, vanavond lekker rustig gastronomisch bezig zijn.
Weet u wat zo'n fantastisch mooi detail is? Althans voor mij toch: er staat gewoon een asbak op de kamer! Respect voor de gasten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten