
Maar stelt u zich het anders voor. Op het moment dat de hammenfabrikant hammen nodig heeft, wordt het achterwerk van het dier door chirgurgen geamputeerd. De hammen zijn voor consumptie geschikt terwijl het dier gewoon verder leeft. Heerlijk moet dat zijn voor het milieu. Het dier houdt zijn/haar overige ledematen op een leefbare basistemperatuur van 37°C, dus koelingen zijn totaal overbodig. Pas op het moment dat de stoofvleesfabrikant een kik geeft, treedt de volgende stap in werking. Verder amputeren dus. Nu het in allerlei ziekenhuizen slecht gaat, terwijl we weten dat sommige chirurgen zich als slachters gedragen, kan een geheel nieuwe markt ontstaan. Op de hammen van geamputeerde beesten kan een extra logo worden geplakt: goed voor het broeikaseffect. De supermarkt kan gewetensvol verkopen, het dier heeft nauwelijks pijn omdat zijn achterste in een comfortabel karretje (soort diereninvalidewagentje) plaats neemt, de koelingen hoeven veel minder te werken en de stoofvleesfabrikant krijgt zijn vlees kerser dan kersvers aangeleverd. Iedereen tevreden. Een heil voor de aarde dus. Ja, ik denk dat we moeten gaan amputeren. Waarom deden we dat niet al eerder?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten