zondag 24 oktober 2010

Leuke dingen voor de mensen

Dit weekend sliep ik weer eens in een Nederlands hotel, verbonden aan een hoog gastronomisch gehalte. Het is altijd zeer prettig om van tafel meteen naar je bed te kunnen. Aan het bed mankeerde ditmaal niets. Maar toch maakte ik iets mee dat ik met u wil bespreken en dat zijn de leuke dingen voor de mensen die chefs bedenken.
Het ontbijt werd aan tafel geserveerd. Er kwam een plankje op tafel met een heel broodje dat ikzelf in plakken moest snijden. Daarvoor kreeg ik zo'n lullig-bistro-steakmesje-made-in-china in handen. Zo'n ding dat half zo lang is dan het brood breed is. Het is uiteraard leuk bedacht om de gasten hun eigen hele brood te geven. Maar als je dat leuk bedenkt, moet je zelf eens proberen om in zittende houding een brood te snijden met een lullig-bistro-steakmesje-made-in-china. De diverse tafeltjes zijn naar elkaar aan het loeren: doetiehetofdoetiehetniet.
Het is leuk om leuke dingen te bedenken voor de mensen. Ook voor de mensen kan het leuk zijn. Maar denk dan in ieder geval na en probeer die leuke dingen eerst eens uit. Soms zijn ze dan ineens niet meer zo leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten