zaterdag 11 augustus 2012

Gratis kraanwater verplicht? Een zegen als je het goed overdenkt

Ik zou het de Belgen graag willen uitleggen, maar ja, die hebben in politiek opzicht al genoeg aan hun eigen perikelen. Maar wie dacht dat België een politiek apenland was, zou eens naar Nederland moeten zien. Daar zit zelfs een partij voor de dieren in het parlement, jawel, een partij van honden, katten, woelmuizen en goudhamstertjes. Maar er is nog méér. Er is in Nederland bijvoorbeeld een partij die zich Groen Links noemt, een logische voortzetting van de communistische partij op het moment dat elke arbeider voortaan een eigen auto kreeg. Deze partij, beste mensen, heeft een uniek strategisch campagnepunt ontworpen: ze wil dat elk Nederlands horecabedrijf wettelijk verplicht wordt om gratis water te schenken. Dan hebben de werkloze rookcontroleurs weer eens iets te doen.
Koninklijke Horeca Nederland schreeuwt meteen moord en brand. Dat moet wel want ze heeft van de frisdrankenindustrie een zak geld gekregen om kleine flesjes te promoten.

Ik vind het plan van Groen Links een lumineus idee. We gaan met z'n allen gratis kraanwater weggeven. Dat gebeurt als volgt. U als horecaondernemer gaat opnieuw calculeren. In de nieuwe calculatie rekent u geen cent, maar dan ook niet één rooie cent voor de inkoopprijs van het kraanwater. Dat wordt volkomen gratis. Het enige wat u wel gaat calculeren is de bediening, de afwas, de glasbreuk, de muziekrechten, de gordijnen, de parkeerplaatsen, de verlichting, de verwarming of airco, het wc-papier, de boekhouder en dat soort dingen. Daar komt de btw bovenop. Maar voor het water zelf rekent u nul-komma-nul. Een prachtig plan van Groen Links. Eindelijk kunt u weer eens wat verdienen, eindelijk gaat het publiek u betalen waar u recht op heeft. Het leven is nog nooit zo mooi geweest. Kraanwater kunt u volgens mijn berekeningen gemakkelijk gaan verkopen voor 4 tot 18 euro per glas, terwijl het water zelf voor de klant helemaal gratis is.
Maar hoe stellen we KHN tevreden? Simpel. Het kraanwater gaan we voortaan presenteren in kleine flesjes.

1 opmerking:

  1. Voor kraanwater kun je ook een vergoeding vragen als je het goed presenteert. In een leuke fles met citroen en ijsblokjes. Het is duurzaam en gastvrij. En dat levert ook geld op.
    http://www.KRNWTR.nl is bezig een app voor kraanwater in de horeca te crowdfunden. Want is een wens van veel gasten. En een tevreden gast komt terug. http://www.oneplanetcrowd.nl/project/backers/krnwtr-app-voor-kraanwater-in-de-horeca

    BeantwoordenVerwijderen