dinsdag 21 augustus 2012

Straffe mannen



Het kan niet anders of afgelopen zondag is een record gebroken. Carine en ik waren op Château St.Gerlach in Valkenburg om aan het boek van Otto Nijenhuis te beginnen. De condities waren niet best op deze warmste dag van de eeuw, in Zuid-Limburg kroop het kwik al snel in de richting van 40°C. Nu was het mijn bedoeling om het boek in een stuk of drie sessies te fotograferen, chef Otto had een verrassing voor ons. Àlle geplande gerechten voor het boek had hij voorbereid! Met drieën stonden ze de hele dag in de oververhitte keuken. Otto, souschef Camiel en de kok Patrick. De jonge Patrick offerde zijn zondag graag op om dit alles mee te maken. Volgende week vertrekt hij naar de keuken van Oud Sluis, met zijn ambities en kwaliteiten voorspel ik dat hij tot de toekomstige sterrengeneratie zal behoren, we blijven hem volgen.

Eigenlijk hielden we het niet voor mogelijk, een compleet boek fotograferen in één dag. Maar het lukte! De keuken was dermatre strak georganiseerd en voorbereid dat de gerechten als warme broodjes over de toonbank vlogen. En verdorie geen simpele gerechten, want de keuken van Otto is zoals we weten gecompliceerd. Tussendoor maakte ik ook de benodigde interieur- en exterieurfoto's zodat we inderdaad helemaal klaar zijn.

U begrijpt dat de lat nu hoog ligt voor de volgende chefs, ze zullen de sessies nu niet meer op hun dooie akkertje kunnen doen. Wie zijn de volgenden die binnenkort op het programma staan voor een eigen boek? Johan van Groeninge, Herbert Robbrecht, Alain Alders, Olivier de Vinck en Jilt Cazemir. Het wordt knokken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten