donderdag 29 oktober 2009

INTERESSE?
















Droomt u er wel eens van om chefkok van een prestigieus restaurant in Frankrijk te zijn? Wonen met uitzicht over de bossen, wijngaarden en wellicht de traagstromende Dordogne. Zoeken naar truffels, cèpes en girolles... Wanneer u daar van droomt, dan heb ik misschien iets voor u.

Zojuist kreeg ik een telefoontje van Jan, de kasteelheer van Château Les Merles in de buurt van Bergerac. U kon al met dit hotel-restaurant kennismaken in Saisonnier, Château Les Merles is Ami Saisonnier. De huidige chef Martijn vertrekt naar Schotland, zodat Jan een nieuwe Vlaamse, Nederlandse of Franse chef zoekt. Deze moet wél van sterniveau zijn, Les Merles is geen gemiddeld restaurantje.

Even iets over het château. Het landgoed met zijn golfbanen ligt in de wijngaarden van Pécharmant en telt een hotel, een toprestaurant en een brasserie. De zonovergoten regio zorgt ervoor dat de gastronomie zich een groot deel van het jaar op het binnenplein afspeelt. De klantenkring bestaat uit gastronomen van Bergerac en Nederlanders en Vlamingen die er van houden, verwend te worden. De keuken werd destijds opgestart door Albert Kooij en dat is onder andere merkbaar aan de enkele hectares grote eigen groenten- en fruittuin.

De chef die Jan zoekt, is dus van hoog niveau en krijgt alle vrijheid. De eventuele echtgenote is van harte welkom om een rol te spelen.
Mocht u zich in dit profiel herkennen, geef me dan even een seintje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten