zaterdag 10 oktober 2009

VILLAGE SAISONNIER


Het is nu eenmaal zo dat ik barst van de concepten. Hier op de zaak beginnen ze al te zuchten als ze blinkende oogjes zien, want ze weten dan hoe laat het is. Niet dat ze zullen mislukken, maar omdat iedereen dan in de hoeven moet schieten. Mijn nieuwe concept is een variatie op iets dat we vroeger al uitprobeerden en een succes was: Le Village Saisonnier. Of met andere woorden: een reizend circus.

Kijk eens naar de vakbeurzen. Wij doen altijd ons best om er iets moois en gezelligs van te maken, onze bevriende producten en leveranciers staan op heel andere plaatsen en je ziet mekaar nauwelijks. Ook de beursbezoekers moeten altijd maar zoeken naar de interessante dingen en ik vind sowieso dat er op de meeste beurzen te weinig met spectakel wordt uitgepakt. Le Village Saisonnier kan er een mooi antwoord op zijn, zowel voor ons, voor leveranciers als voor ú.

Inmiddels al wat jaartjes geleden groeide onze deelname aan de horecavakbeurs Zuidlaren zodanig uit de klauwen dat we op zeker moment een volledig eigen hal hadden: Le Village Saisonnier. Dat was de mooiste, spannendste en drukste hal van de beurs waar altijd iets te doen viel. Toen Zuidlaren ter ziele ging, hebben we het één keer volledig op eigen kracht geprobeerd. Dat was in Zwolle. We richtten diverse demokeukens in, er was een wijnplein, er waren vakwedstrijden, het evenement was perfect. Maar niet voor herhaling vatbaar, want in dat project hadden we dermate veel energie gestoken dat we bijna vergaten om magazines te maken. Een schoenmaker moet bij zijn leest blijven. Maar waarom niet de dingen zien op kleinere schaal? Dus zo ontstond een nieuwe variatie op een oude gedachte.

Volgend jaar gaan we het voor de eerste keer proberen: een beursje binnen een beurs, Le Village Saisonnier. Centraal zal een proef- en demokeuken aanwezig zijn met een doorlopend boeiend programma. Rond die keuken zullen naast onze chefs table stands van leveranciers te vinden zijn die in de kwaliteitsfilosofie van Saisonnier passen. Met pure producten dus. In de keuken komen die producten dan aan de orde. Aan de chefs table moet het een gezellige boel worden, terwijl er 's middags een live muziekje moet zijn. Het informatieve aan het vriendschappelijke koppelen, daar gaat het mij om.
Nu zal het allemaal wel niet zo simpel zijn als ik het nu beschrijf. Want hoe worden bijvoorbeeld de borden en glazen gewassen? En wie is bereid om ons van een professionele keuken te voorzien? Maar ja, je moet dromen hebben. Welke beurs de eerste zal zijn binnen dit systeem, daar informeer ik u tijdig over, we zijn nog met onderhandelingen bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten