vrijdag 9 december 2011

Kleine kerst

Stelt u zich eens voor. In de zomer worden de kerstboom, de ballen en piek, het stalletje met het kribbetje en de ster, de opblaaskerstman, Rudolph met zijn rode neus en de glitterende kaarsenhouders weer van zolder gehaald. Een gek idee? Niet als we het gezamenlijk doen. We noemen het "Kleine kerst". Er zijn meerdere argumenten te bedenken om een kleine kerst te houden.
* De kerstattributen worden voortaan twee keer per jaar dus dubbel gebruikt. De relatieve kosten daarvan dalen dus met de helft.
* Na een maand of zes wil je wel eens kerstmis vieren.
* Maar vooral: Uw restaurant heeft behoefte aan extra omzetbrengertjes zoals Valentijn dat is.
* Op het zuidelijk halfrond is het altijd kerstmis in de zomer. Mensen die in december Zuid-Afrika, Azië, Australië of Argentinië hebben bezocht, kennen het al. Het geeft een bijzondere sfeer.

Het is alleen maar een kwestie van afspreken met elkaar. Stel dat we voortaan eind juni een kleine kerst in de restaurants maken, ik weet zeker dat de zaken dan vol zitten. 25 juni is precies tussen twee kersten in, het lijkt me een logische datum. De kleine advent begint dan eind mei, zodat u ook nog eens kleine kerststollen kunt verkopen.
Doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten